top of page
  • cindywijns

Hondenrassen: Ierse setter

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023


Tekening laten maken van een Ierse setter
Hondenras: Ierse setter

De Ierse Setter, ook wel bekend als de Irish Red Setter, is een van de meest opvallende en elegante hondenrassen ter wereld. Dit ras komt oorspronkelijk uit Ierland en is gefokt voor de jacht op vogels, met name op fazanten en kwartels.


De Ierse Setter is een grote hond, met een slank en gespierd lichaam dat bedekt is met lange, zijdeachtige roodbruine vacht. Ze hebben een lange snuit, vriendelijke ogen en hangende oren die bedekt zijn met lange haren. Ze hebben ook een lange, pluizige staart die voortdurend kwispelt, wat hun vrolijke en energieke persoonlijkheid weerspiegelt.


Dit ras staat bekend om hun levendige, vriendelijke en speelse karakter. Ze zijn zeer sociaal en genieten van het gezelschap van hun eigenaren en andere huisdieren. Ze zijn ook erg intelligent en leren snel, wat ze een goede keuze maakt voor gehoorzaamheidstraining en andere activiteiten zoals behendigheid of flyball.


De Ierse Setter is een actieve hond en heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Lange wandelingen, runs of spelen in de tuin zijn essentieel voor hun welzijn. Ze zijn ook zeer geschikt als gezinshond, omdat ze goed omgaan met kinderen en gemakkelijk te trainen zijn in huisregels en basiscommando's.


Als het gaat om de verzorging van de Ierse Setter, vereist hun lange vacht regelmatig borstelen om klitten en vuil te verwijderen. Ze hebben ook regelmatige lichaamsbeweging nodig en moeten regelmatig worden gecontroleerd op oorinfecties vanwege hun hangende oren.


In het algemeen is de Ierse Setter een prachtige, vriendelijke en intelligente hond die een geweldige metgezel kan zijn voor gezinnen en actieve individuen. Met de juiste verzorging en training, kan deze hond een trouwe en liefdevolle metgezel zijn voor vele jaren.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page