top of page
  • cindywijns

Hondenrassen: Haldenstøvare

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023


Tekening laten maken van een Haldenstøvare
Hondenras: Haldenstøvare

De Haldenstøvare hond is een ras dat afkomstig is uit Noorwegen en wordt gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals hazen en vossen. Deze middelgrote hond heeft een stevige bouw en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en scherpe neus.

De Haldenstøvare heeft kort en dicht haar dat in verschillende kleuren voorkomt, waaronder zwart, wit en bruin. Het ras heeft een opvallende uitstraling met zijn lange oren en alerte ogen. Deze hond heeft een vriendelijk en trouw karakter en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Vanwege hun jachthondenachtergrond hebben Haldenstøvares veel beweging en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn intelligent en leren snel, waardoor ze geschikt zijn voor gehoorzaamheidstraining en andere activiteiten waarbij ze hun geest kunnen gebruiken.

Als huisdier hebben Haldenstøvares een actieve en liefdevolle familie nodig die hen voldoende tijd en aandacht kan geven. Ze gedijen goed in huizen met een omheinde tuin waarin ze vrij kunnen rennen en spelen. Het is belangrijk om te onthouden dat dit ras een sterke jachthondinstinct heeft en daarom goed getraind en onder controle gehouden moet worden als ze buiten zijn.

Al met al is de Haldenstøvare hond een loyale en actieve metgezel die veel voldoening kan bieden aan een gezin dat bereid is om tijd en aandacht aan hem te besteden.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page