top of page
  • cindywijns

Kattenrassen: Egyptische Mau

Bijgewerkt op: 25 nov. 2023


Tekening laten maken van een Egyptische Mau kat
Kattenras: Egyptische Mau

De Egyptische Mau is een prachtig kattenras dat afkomstig is uit Egypte. Het is een van de oudste kattenrassen ter wereld en heeft een unieke geschiedenis en eigenschappen.

De Egyptische Mau heeft een slanke en gespierde bouw, met lange poten en een lange staart. De oren zijn groot en puntig, en de ogen zijn amandelvormig en kunnen groen, blauw of geel van kleur zijn. Wat deze kat echt bijzonder maakt, zijn de vlekken op zijn vacht. Deze vlekken kunnen variëren van zwart tot zilver en zijn uniek voor elke kat.

De Egyptische Mau staat bekend om zijn vriendelijke en speelse karakter. Het zijn actieve katten die graag spelen en jagen. Ze zijn ook heel sociaal en kunnen goed overweg met andere katten en huisdieren. Bovendien zijn ze heel loyaal aan hun eigenaar en kunnen ze een sterke band ontwikkelen.

De geschiedenis van de Egyptische Mau gaat terug tot het oude Egypte, waar katten werden vereerd en beschouwd als heilige dieren. De Mau werd speciaal gefokt om te jagen op muizen en ander ongedierte in de tempels en huizen van de Egyptische bevolking. Later, tijdens de 19e eeuw, werd de Mau bijna uitgestorven, maar gelukkig werden enkele katten meegenomen naar Europa en Amerika, waar het ras weer werd opgebouwd.

Tegenwoordig is de Egyptische Mau een populair kattenras over de hele wereld. Het zijn ideale huisdieren voor mensen die op zoek zijn naar een speelse, loyale en unieke kat met een rijke geschiedenis en prachtige vacht.
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page