top of page
  • cindywijns

Hondenrassen: Ca de bestiar

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023


Tekening laten maken van een Ca de bestiar
Hondenras: Ca de bestiar

De Ca de bestiar, ook wel bekend als de Majorcaanse herder, is een oud ras van honden afkomstig uit het Spaanse eiland Mallorca. Deze honden zijn traditioneel gefokt voor het hoeden van schapen en ander vee in de bergachtige gebieden van Mallorca.

De Ca de bestiar is een middelgrote tot grote hond, met een robuuste en gespierde bouw. Ze hebben een dikke vacht die kan variëren van zwart tot lichtbruin of beige. De vacht is meestal kort en ruw, en heeft een dichte ondervacht die hen beschermt tegen het ruige klimaat van Mallorca.

Deze honden staan bekend om hun intelligentie, moed en trouw aan hun eigenaren. Ze zijn ook zeer alert en hebben een sterke waakinstinct, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Als ze niet gebruikt worden voor het hoeden van vee, zijn ze vaak te vinden als gezelschapshonden en familiehonden.

De Ca de bestiar is een actieve en energieke hond die veel beweging nodig heeft. Ze zijn het gelukkigst als ze een taak hebben om te volbrengen, en genieten van activiteiten zoals wandelen, joggen en zwemmen. Het is belangrijk om deze honden goed te socialiseren en te trainen, omdat ze soms koppig kunnen zijn en een sterke wil hebben. Helaas is de Ca de bestiar een bedreigd ras, en er zijn nog maar weinig exemplaren over.


Dit komt deels omdat veel boeren zijn overgeschakeld op moderne landbouwmethoden en machines, waardoor er minder vraag is naar herdershonden. Gelukkig zijn er verschillende organisaties en fokkers die zich inzetten voor het behoud van het ras, en het stimuleren van de verantwoorde fok van deze geweldige honden.

Als u op zoek bent naar een loyale, intelligente en energieke hond, dan is de Ca de bestiar een uitstekende keuze. Ze zijn geweldige metgezellen voor actieve gezinnen die van het buitenleven houden, en die bereid zijn om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de verzorging en training van hun hond.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page