top of page
  • cindywijns

Hondenrassen: Barbado da Terceira

Bijgewerkt op: 26 nov. 2023


Tekening laten maken van een Barbado da Terceira
Hondenras: Barbado da Terceira

De Barbado da Terceira is een unieke en zeldzame hondenras dat afkomstig is van het Portugese eiland Terceira. Deze middelgrote hond staat bekend om zijn ruige uiterlijk, met een dikke en ruige vacht die bestand is tegen ruwe omstandigheden.

De Barbado da Terceira is een werkhond die traditioneel werd gebruikt voor het drijven en bewaken van vee. Hij is intelligent, alert en zeer atletisch. Hij heeft een sterk, gespierd lichaam en lange, stevige benen die hem in staat stellen snel te rennen en wendbaar te zijn. Zijn vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, grijs en beige, en heeft vaak witte aftekeningen.

Hoewel de Barbado da Terceira een werkhond is, heeft hij ook een liefdevolle en aanhankelijke persoonlijkheid. Hij is trouw aan zijn gezin en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hij heeft echter wel de neiging om territoriaal te zijn en kan beschermend zijn tegenover zijn eigenaren.

Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig om te gedijen. Hij houdt van lange wandelingen, joggen en andere activiteiten die hem fysiek en mentaal stimuleren. De Barbado da Terceira is ook zeer intelligent en heeft behoefte aan mentale uitdagingen, zoals training en puzzels, om zijn geest scherp te houden.

Hoewel de Barbado da Terceira een gezonde en sterke hond is, kan hij vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen en zijn gezondheid nauwlettend te volgen.

Al bij al is de Barbado da Terceira een fantastische hond voor actieve en liefdevolle eigenaren die op zoek zijn naar een zeldzaam en uniek ras. Met zijn stoere uiterlijk en aanhankelijke persoonlijkheid zal hij zeker een trouwe en betrouwbare metgezel zijn.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page