top of page

Algemene Voorwaarden

Auteursrechten

De kunstenaar behoudt het volledige auteursrecht op al de gemaakte portretten. Wanneer een portret in opdracht wordt gemaakt, behoud ik het recht om het op mijn website en op mijn sociale media-pagina’s te plaatsen. Klanten die niet willen dat hun portret in opdracht online wordt geplaatst, moeten mij hiervan op de hoogte stellen voor ik aan de opdracht begin.

Betalingen

Bij het plaatsen van een bestelling dient een voorschot te worden betaald van 30%. De betaling van het voorschot wordt beschouwd als uw goedkeuring voor de opstart van het portret en de betaaldatum geldt dus als startdatum van de overeenkomst. Tevens geldt de betaling van het voorschot als akkoord met deze algemene voorwaarden. Het portret wordt niet opgestart voor deze betaling ontvangen is. Het restbedrag dient te worden betaald wanneer de bestelling klaar is voor verzending en dient betaalt te zijn voor het portret wordt opgestuurd. De betaling kan gebeuren via overschrijving of via PayPal. 

Mijn bedrijf is een kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. Dit betekend dat BTW niet van toepassing is. 

​Verzending 

Bestellingen worden steeds met een trackingnummer verzonden en kunnen wereldwijd afgeleverd worden. De verzendkosten kunnen verschillen per artikel en per land, vraag dus steeds na wat de verzendkosten zijn voor uw land.

Voor internationale zendingen moeten mogelijk douanekosten en invoerrechten worden betaald. Deze kosten komen altijd voor rekening van de ontvanger..

​Van zodra de volledige betaling is ontvangen, wordt de bestelling binnen de 3 werkdagen verzonden. Het is mogelijk dat uw bestelling vertraging oploopt bij de leveringsdienst, in dit geval ben ik niet aansprakelijk voor de opgelopen vertraging. 

Ik ben niet verantwoordelijk voor foutieve of onvolledige leveringsgegevens opgegeven door de klant. 

Herroepingsrecht

 

Bij het plaatsen van een bestelling is het mogelijk om een annulatie door te geven tot 14 kalenderdagen na de betaling van het voorschot. In dit geval wordt het volledige bedrag terugbetaald. Een annulatie dient steeds per mail te worden doorgestuurd en hierdoor wordt ook de plaats op de wachtlijst voor het maken van het portret geschrapt.

 

Als de annulatie meer dan 14 kalenderdagen na het betalen van het voorschot gebeurt, wordt het betaalde bedrag ingehouden als verlies van omzet, ter dekking van de tijd, het aangekochte materiaal, administratie, e-mails en betalingskosten.

 

Bij problemen met een bestelling mag u gerust contact opnemen met mij. Ik zal mijn best doen om in samenspraak het probleem op te lossen.

 

Afwijzing van voltooide portret

 

Voor het portret wordt opgestuurd, krijgt u foto’s toegestuurd van het afgewerkte portret. Op basis hiervan geeft u goedkeuring om het portret op te sturen. Het uitvoeren van de betaling van het restbedrag wordt beschouwd als het geven van uw goedkeuring.

Als u na ontvangst van een goedgekeurd portret toch niet tevreden bent met het resultaat, dient u binnen 7 kalenderdagen na ontvangst contact op te nemen en kijk ik na hoe we het probleem kunnen oplossen. Hou er wel rekening mee dat wanneer het portret moet worden geretourneerd voor wijzigingen, de klant de noodzakelijke verzendkosten in beide richtingen dient te betalen.

 

Schade tijdens het transport

 

Het portret wordt goed verpakt opgestuurd, maar in het onwaarschijnlijke geval dat er schade optreedt tijdens het transport, stuur dan onmiddellijk een foto van het beschadigde kunstwerk. Het kunstwerk moet aan mij worden geretourneerd en er wordt gratis een nieuw portret getekend. Het nieuwe portret wordt opnieuw toegevoegd aan de wachtlijst.

 

Wachtlijst

 

Aangezien ik meerdere aanvragen krijg om portretten op te starten, werk ik met een wachtlijst waarbij de aanvragen worden toegevoegd volgens de ontvangstdatum van de bestelling. Dus de doorlooptijd van het afwerken van het portret kan verschillen naar mate het aantal aanvragen die ik krijg.

 

Gelijkenis met doorgestuurde foto

 

Hoewel ik alles in het werk stel om de doorgestuurde foto van het huisdier zo getrouw mogelijk na te tekenen, kan ik nooit 100% gelijkenis garanderen.

 

De algemene voorwaarden van Cynthia Wijns werden voor het laatst aangepast op 05/04/2021.

bottom of page